Ulf Lennartsson

Till minne av Ulf Lennartsson

Det är med stor sorg jag skriver dessa rader. Ulf, mycket god vän, hundmänniska, puliuppfödare och aktiv i Svk FUR under många år, har lämnat oss alltför tidigt.

Vi är många som kommer att sakna honom och hans ärlighet, vänlighet och ödmjukhet. Hans brinnande intresse för, och kunskap om, djur och natur, hundar och puli och de andra ungerska rashundarna i synnerhet genererade många och långa goda diskussioner.

Under sina ordförandeår i Svk FUR verkade Ulf alltid för den positiva utvecklingen av klubbens raser. Styrkor i styrelsearbetet var bland annat hans prestigelösa sätt att kunna delegera arbetsuppgifter – alla kan inte göra allt men alla kan göra något.

Han värnade om klubbens viktigaste mål – att främja en positiv utveckling av de ungerska raserna puli, mudi, pumi och komondor. Det var inte helt enkelt då vi inte alltid tyckte exakt likadant och många gånger hade olika åsikter om hur saker ska utföras, se ut eller hur slutmålet ska nås. För Ulf  var det viktigt att samsas, hålla ihop som en klubb  och fokusera på det som var relevant – klubbens raser.

Ljungbyträffen var till exempel en årlig sammankomst som låg Ulf nära hjärtat. Här, på hans lokala hundklubb, har ägare av de ungerska raserna (och ofta andra hundraser) under årens lopp haft möjlighet att träffas, pratat hund, gjort diverse aktiviteter,  ätit gott och skrattat mycket. Det var en av Ulfs önskningar att denna tradition får fortsätta.

I ljust minne bevarad.© Marianne Nyman